Lifestyle

Pijah Sassy vodu 4 dana

Jel pijah ili pih 😀
Prije nekoliko dana mi je palo na pamet da bi mogla detoxirati svoj organizam. Da se ne lažemo, nisam netko tko jede “čisto”. Jedemo svašta. Ne svašta kao šišmiše, ali nije baš da pretjerano pazimo. Preko voća, povrća, mesa do prerađene hrane, šećera, čokolade itd. Ništa od navedenog ne konzumiramo u pretjeranim količinama, ali eto… Moglo bi bolje i zdravije u svakom slučaju. Od sutra… 😀

Sassy voda

Tražila sam neke opcije po netu, manje rigorozne. Iako vjerujem da je post najbolja opcija za bilo kakav detox, mislim da si to ne mogu priuštiti jer bi se vjerojatno srušila u neka doba, jer ionako letim sa i za sinom po cijeli dan. Mislim da ne bi bila nikome od koristi ako bi na sred ceste izvrnula sve četiri.
Stoga upitah svog Jarana šta je ona probala i može li mi nešto preporučiti. I poslala mi je link za Sassy vodu. Recept mi se učinio jednostavan i izvediv (nema nikakvog posta) pa sam odlučila isprobati. Uz navedene sastojke (đumbir, krastavac, mentu i limun), dodala sam i svježi peršin. Đumbira sam stavila sasvim malo, jer mi muka bude od intenzivnog okusa.

Dobre strane Sassy vode

Cijeli svoj život imam problem s vodom. Ukratko: ne pijem je dovoljno. I zovem se kamila. Nije kao: A danas sam popila samo litar i pol, nisam dva. Nego: Danas sam popila čašu vode. Nekad i pola. I tako 20 godina. Da se zamisli čovjek što sam uradila(radim) svom organizmu. A sad dobre strane:


1. Sassy voda mi je dobro došla da kroz 4 dana stvorim naviku pijenja vode. I to sam morala napraviti pola doze, tj. 1 litar. Jer znam da ne bi stigla/mogla popiti 2 litra. I ovaj jedan litar sam jedva stizala. Budala haha.

2. Kroz ova 4 dana konzumacije sam primjetila češću posjećenost toaletu. Nužda broj 1 a i broj 2 😀 Za prvu opciju je sasvim logično, ali po drugoj bih rekla da ovo stvarno čisti organizam.

3. Za ovo ne mogu sa sigurnošću reći da je do vode ili detoksikacije, ali sam tih dana imala popriličnu količinu energije. Nije da mi i inače fali, ali nekad navečer osjetim pad. Tijekom ova 4 dana, navečer nisam osjetila spuštanje razine energije. Ali sam i svaku večer vježbala jogu. A i ona me malo trzne. Tako da tu ne mogu biti baš točno sigurna do čega je.

4. Bilo mi je bistrije u glavi, tj. brain fogg je nestao, ali vjerojetno jer sam zapravo PILA vodu 😀 U ovu stavku mogu priključiti i hidriranije lice.

5. Smršala sam oko 500gr. Iako mi to nije bilo u prvom planu jer ne želim izgubiti na težini. Ali mislim da je svaki detox takav. U ova 4 dana sam se solidno ispraznila (da se lijepo izrazim) stoga mislim da je većina toga bila “otpad” tako reći i rekla bih da ova voda djeluje po pitanju detoksikacije organizma.

Savjetuju da se pije 4 dana za redom i onda napravi pauza. Trenutno sam na pauzi. Ali bi svakako mogla barem 1x mjesečno popiti dozu Bezobrazne vode 😀

Podijeli sa prijateljima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *