IN×Books

You too can ‘do’ health × Olive Hicknott & Sarah Kinghton

O, yes you can!
Ova knjiga mi se svidjela jer je uistinu lako čitljiva i savršena za početnike u svijetu samorazvoja, samosvijesti, samoopažanja i svega ostalog na samo- 🙂 Nije pisana stručnim jezikom, niti jezikom predavača, nego je sve lijepo upakovano u priču, kao da čitate roman.
Iako osobno nisam imala wow trenutaka čitajuć je, netko kome je sve ovo novo: pojmovi, energija, tijelo, misli i sl. bi svakako mogao izvući štošta korisnog.

Harry & Marry


Priča prati Harrija, glavnog junaka (hahah, ovo kao da pišem lektiru) i njegovu transformaciju uz pomoć NLP coacha. Harry, konstantno bolestan i sa hrpom lijekova u rukama, povećanom tjelesnom težinom i ovisnosti o cigaretama, odluči posjetiti Marry (NLP trener) u nadi da će se ‘izliječiti’.
Cijeli koncept primjenom do promjene je predstavljen kao kuća sa različitim sobama u kojima Harry saznaje više o sebi. (The Library, The Study, The Sound Studio, The Drawing Room, The Ballroom of Beliefs, The Lako House-Of Letting Go, The ER-Where Traumas Are Dealt With, The Chill Out Room, The Atrium Of Energy. The Kitchen, The Orangery, The Bedroom, The Adventure Play- Grounds).

Harry Prije


Sve više svjesniji vlastitih misli, osjećaja i programa u podsvijesti koji mu nedvojbeno utječu na svakodnevnicu i odluke koje donosi, Harry lagano napreduje na putu ka novom JA. Shvaća uzročno-posljedičnu vezu svojih emocija i bolesti zbog kojih pije lijekove. Problemi sa šefom, nerazješnjene stvari sa bratom, nezadovoljstvo sobom, energetske blokade i osjećaj zakočenosti vlastitog tijela, negativna uvjerenja, neraznolika i nezdrava prehrana, nesanica… Sve to je utjecalo na stvaranje slike nesretnog čovjeka.

Harry Poslije

I prvenstveno je valjalo tu sliku mijenjati, stvoriti ljubav prema sebi i želju za životom, radosti i uživanju. Kako?
Pozitivnim intencijama, otvaranjem sebe ka novim stvarima i učenju, poticajućim afirmacijama, neanksioznom razmišljanju o budućnosti, gledanje na prošle događaje samo kao na događaje, mijenjanje perspektive i uloga, prihvaćanje greške samo kao greške, pronalaženje pozitivog stava u svakom izazovu, mijenjanje unutarnjeg monologa i upotreba riječi i izraza u svakodnevnici, osvještavanje uvjerenja koja nisu nužno njegova, nego su naučena, pisanje problema na papir, optimizam, meditacija, tehnike disanja, opuštanje i otpuštanje starih ograničavajučih uvjerenja, redukcija stresa, biranje i uživanje u svježoj hrani, povezivanje sa samim sobom.

Promjena je moguća

Ukratko, stvaranje novih navika. Svaki progres se odvija postupno, u tome i jesu čari. Ni Rim nije izgrađen preko noći, stoga se ni mi ne možemo promijeniti u samo jednom danu. Ali sama volja i želja za boljim JA, mali rezultati koje vidimo nam daju elana za nastavak.
Meni osobno je život (doslovno) promijenilo uvjerenje kako se mogu promijenuti. To je bilo moje najveće ograničavajuće uvjerenje. Mislila sam da je to to. Da sam takva kakva sam jer mi je tako suđeno. Okrivljavala druge za svoje neuspjehe i mentalna stanja. Ali kroz knjige sam spoznala kako nisu važne nikakve genetske predispozicije, ni karakterne osobine, okolnosti, iskustva itd itd- jer je sve to PROMJENJIVO!
Knjige, hvala. 🙂


Podijeli sa prijateljima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *