Lifestyle

But first, skincare.

Be good to your skin. You’ll wear it every day for the rest of your life.

Renee Rouleau

But first, a little background: Nisam netko sa savršenom kožom, ali nije ni toliko loša. Rekla bih da imam mješovitu kožu, s time na naginje na suho 😀 Imam dane kad se izbubuljičam (ako je ovo uopće riječ), a nekad bude sasvim ok. Blago rozi ožiljci od akni iz srednje škole još su postojani, na području brade i oko nje. Nisam još točno upratila na što mi koža reagira po pitanju prehrane, ali sam primjetila da reagira na to kako se odnosim prema njoj. Od dva ekstrema po pitanju njege kože sam morala naći neku zlatnu sredinu kroz sve ove godine. Do neke 25. ili 26. godine nisam gotovo ništa koristila za njegu kože. Kad kažem gotovo ništa, to i mislim. Ništa. Također sam imala faze (nemojte me ubiti) od čišćenja kože alkoholom do upotrebe samo ulja. Nakon čega bi se osula 😀 Dakle, morala sam naći neko normalno rješenje.

Skincare svaštara

To mi je nadošlo, kao i većina stvari, relativno kasno: da kožu moram doslovno Njegovati. Zadnjh nekoliko godina nastojim popraviti upropašteno, pogotovo bore oko očiju 😀 Kako bi otkrila koji mi priozvod najbolje odgovara, morala sam ih naravno isprobati dosta. Mnogo. Možda malo i previše, za moje standarde 😀 Kako nisam mogla ni u tom području bez svojih ekstrema, kroz kožu su mi prošli različiti proizvodi (od korejskih/kineskih do ovih naših). I kroz svo to gomilanje i upotrebu različitih krema, seruma i čudesa za koje nisam nekad ni znala što su točno mi je u neka doba sinulo da bi možda trebala promijenuti svoj odnos i govor prema koži i tijelu općenito. I piti više vode!

Sve ovo što sam radila, nije zapravo riješilo ništa konkretno. Mislim na svu količinu iskorištenih proizvoda. Ne kažem da je loše isprobati različite stvari, jer ničija koža nije ista i svakom nešto drugačije odgovara. Ali opet vjerujem kako koža voli konzistenciju, tako da sam odlučila zadržati serume (od Ordinary, jer su mi odlični) i primjetila sam kako mi bolje odgovaraju kreme za kožu iz ljekarne. Međutim, jedan moj Jaran mi je poslala App INCI Beauty. To je aplikacija za provjeru ‘čistoće’ proizovoda. Samo se skenira bar kod i onda pokaže koji su sastoji štetni, koji su ok itd. Pa sam ostala malo iznenađena crvenilom na mojoj polici. Dosta krema je imalo loše ocjene, stoga sam se odlučila prebaciti na prirodne (koliko se može tako nazvati) kreme. Tipa Alverde i slične. (Ulje ruže od Alverde me je jako ugodno iznenadilo). Koštaju ništa, a koži mi lijepo odgovaraju. Nisam uvjerenja da je cijena nužno odraz kvalitete, nego mislim da se radi o tome kako vam koža reagira na proizvod.

Njega kože, ali doslovno Njega


A sad ključni sastojak: Njega. Kako pričate svome licu i koje emocije i misli vam prolaze kroz glavu dok ga gledate?
Dugo, predugo godina sam gledala svoje lice i nisam ga voljela. Uvijek sam nalazila nešto loše na njemu i shodno tomu osjećala se isto tako.
Jednog dana dok sam zalijevala svoje cvjećke (koje rastu kao lude) jer ih volim, mi je sinulo kako ono vjerojatno tako lijepo raste upravo zbog toga razloga: jer ih volim. Pa promislim: što onda sebi direktno u facu tako loše govorim i mislim?

Pa sam odlučila probati nešto malo drugačije: masirati lice ujutro i uvečer dok slušam neku meditaciju ili ga samo masirati i misliti lijepo o njemu. Biti svjesna trenutka i pokreta. Osjetiti kožu pod prstima. Zahvaliti se licu. Da se razumijemo, ovo nije magični sastojak u smislu da će vam nestati sve bore i bubuljice, suziti pore i slično. Ali će vam lice drugačije zračiti i bit će sveukupno ljepše. Ako mi ne vjerujte, probajte barem 10ak dana.

Gua sha i face roller

Gua Sha i Face Roller

Ako se pitate što je ovaj jadnik s desna u selotejpu, odgovor je jednostavan: Ebay + 7e + Made in China= Face roller u raspadnutom stanju 😀
Što me dovodi do slijedeće stvari. Nisam nikakav ekspert, da se razumijemo, ali mislim da nam je stvaaaarno nametnuto puno više nego što možemo podnijeti, i fizički i financijski. Ovo sam naručila za samo par eura iako sam vidjela da se prodaje po puno većim cijenama. Da li su nam uistinu potrebni svi ovi proizvodi koje nam pod nos serviraju? Mislim da ne. Ove dvije stvarčice nisu loše, ali ne urade ništa što vaše ruke, tj. dlanovi i prsti ne mogu uraditi. Ponekad koristm ovo, ali mi svakako više odgovara ako koristim svoje ruke pri masaži lica. Jer ga mogu izgnjaviti koliko želim. Face roller nije loš ako se drži u zamrzivaču ( u nekoj pamučnoj kesici), pa ako se ujutro probudite kao žaba, svakako može pomoći u otklanjanju napuhanosti. Ali isti efekt ima ako se umijete hladnom vodom i izmasirate lice.


Moje malo čudo

Ovu krpicu sam otkrila prije možda dvije godine, ako ne čak i više, stvarno se ne sjećam. Našla sam je na Ebay, i odlučila čisto isprobati jer sam tražila prirodni eksfoliat (ako se ovako kaže) 😀 . Nisam htjela imati još jednu kremu ili kemiju i za to.
I ugodno sam se iznenadila. U pakiranju dođu 3 krpice koje se navuku na 3 prsta. Malo su čudnog mirisa kad se tek otvore, ali kasnije ispari 😀 Na to stavim bilo koje mlijeko za čišćenje lica. Kako mu je tekstura mrvicu, ali stvarno mrvicu gruba potakne cirkulaciju kože. Na kraju ga samo isperem i ostavim vani ili na radijator da se osuši.
Tako da ako ste za lagani eksfoliator, izvolite. Ja ga koristim svaki put kad čistim lice. Ostane mekano i makne višak suhe kože (ja imam kao suhe ‘flekice’ na pojedinim dijelovima lica, pa mi se puder baš lijepo zaglavi u njima 😀 ). Zato mi je ovo došlo kao dobar spas.

Link za Ebay

Nova i korištena krpica

Ja imam samo dvije, jer mi je treća odletjela s balkona. Baš je pametno nešto ovako malo ostaviti na štriku bez štipaljke.

Podijeli sa prijateljima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *